مدیریت و مشاوره مالی و مالیاتی
موسسه حسابداری آواک
ارائه خدمات مدیریت مالی و مشاوره مالیاتی در موسسه حسابداری آواک
خدمات مدیریت و مشاوره مالی و مالیاتی موسسه حسابداری آواک
صورتهای مالی را میتوان بهعنوان یکی از مهمترین گزارشات حسابداری در داخل شرکتها دانست. این صورتهای مالی میتواند شامل صورت وجوه نقد، ترازنامه، صورت سود و زیان و… باشد. هر یک از این گزارشات برای امور خاصی آماده شده و میتواند تأثیر زیادی در تعیین اهداف مالی شرکتها داشته باشد.
مشاوره حسابرسی مالیاتی
ماده 272 قانون مالیات های مستقیم
بر اساس ماده 272 ق.م.م تا پایان دی ماه هر سال نسبت به اعلام آن گروه یا گروههایی از اشخاص حقیقی و حقوقی که علاوه بر شرکت های موضوع بندهای الف و د ماده واحده( قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفه ای حسابداری ذی صلاح به عنوان حسابدار رسمی) مصوب سال 1372 ر اساس نوع و یا حجم فعالیت آنها مازم به ارائه صورت های مالی حسابرسی شده توسط سازمان حسابرسی یا موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران همراه با اظهار نامه مالیاتی و یا حداکثر ظرف مدت 3 ماه پس از مهلت انقضای ارائه اظهارنامه می باشند. در صورت عدم انجام تکلیف مقرر در مده فوق مشمول جریمه ای معادل 20% مالیات تعلق خواند بود.
اشخاص حقیقی یا حقوقی بر اساس نوع فعالیت:
- شعب و دفاتر نمایندگی شرکت های خارجی که در اجراء قانون اجاره ثبت شعبه یا نمایندگی های شرکت های خارجی مصوب سال 1376 در ایران ثبت شده اند
- شرکت های سهانی عام و شرکت های تابعه و وابسته به آن ها
- شرکت های سرمایه گذاری(هلدینگ) و شرکت های تابعه و وابسته به آنها
- موسسات و نهاد های عمومی و غیر دولتی و شرکت ها، سازمانها و موسسات تابعه وابسته به آنها
اشخاص حقیقی یا حقوقی بر اساس حجم فعالیت
- سایر اشخاص حقوقی و حقیقی که مکلف به نگهداری دفاتر قانونی می باشند که بر اساس آخرین اظهارنامه تسلیمی خود، جمع ناخالص درآمد (فروش کالا یا ارائه خدمات اعم از عملیاتی و غیر عملیاتی) آنها بیش از 200 میلیارد ریال و جمع دارایی آنها (جمع ستون بدهکار ترازنامه یا صورت وضعیت مالی) بیش از 350 میلیارد ریال باشد
یکی از مهمترین دغدغههایی که بنگاههای اقتصادی، در شرایط فعلی با آن دستوپنجه نرم میکنند، بحث مالیاتها است. متأسفانه هر ساله تعداد زیادی از شرکتها، به دلیل نداشتن آگاهی کافی در این زمینه، مشمول مالیاتهای سنگینی میشوند که میتوان بخش زیادی از آن را بهوسیله تبصرههای قانونی کاهش داد.
مازاد بر این، ارائه اطلاعات ناقص یا دیرکرد در ارسال گزارشات آن، باعث میشود تا شرکتها در معرض جریمههای سنگین قرار گیرند. به همین جهت است که اغلب شرکتها، تمایل دارند تا از خدمات مشاوره مالی و مالیاتی کمک گرفته و حسابرسی مالیاتی خود را به آنها بسپرند. این موضوع کمک میکند تا فرایندهای مالیاتی آنها به شیوهای بهتر انجام شود.
در طی این حسابرسی، باید در گام اول تمام اسناد و مدارک مربوط به فرایندهای مالیاتی بررسی شود. بدین منظور هم باید ابتدا نوع فعالیت شرکت و البته مالیات مشمول شده برای آن تعیین شود. بر این مبنا ممکن است نیازمند پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، مالیات تکلیفی و… شوید. برخی از این مالیاتها شامل هزینههایی است که باید از مشتری یا پرسنل دریافت شود.
اما متأسفانه شرکتهای تازه تأسیس، با جزئیات دقیق آنها آشنایی ندارند. همین عامل هم باعث میشود تا هزینههای بیشتری بر روی دوش آنها تحمیل شود. مشاوره حسابرسی مالیاتی، راهکاری است که میتواند تمام اسناد و اطلاعات شما را قبل از ارائه به اداره مالیات، بررسی کرده و هرگونه اشتباه احتمالی را در آن حذف کند.
این موضوع هم ریسک هزینههای اضافی را کاهش میدهد. ما در ادامه برخی از اقدامات قابل انجام در فرایند مشاوره حسابرسی مالیاتی را خدمت شما عزیزان بیان کردهایم تا بهتر بدانید که چرا این کار میتواند به کاهش ریسک مشکلات مالیاتی شما کمک کند.
بررسی و کنترل اسناد
بررسی اسناد را میتوان بهعنوان نخستین و البته مهمترین اقدام در فرایند حسابرسی مالیاتی دانست. مهمترین موضوعی که اداره مالیات برای تعیین مالیاتها بدان اکتفا میکند، صحت اسناد و گزارشات شما است. لذا هرگونه اطلاعات نادرست در اسناد، میتواند خروجیهای اشتباهی داشته باشد که در نهایت به بروز هزینههای بیشتر میانجامد.
افزون بر این موارد، باید هر سند به شیوهای دقیق، ثبت و بایگانی شود. بدین منظور هم دستورالعملها و ضوابط مشخصی وجود دارد که باید حتماً توسط واحد مالی شما رعایت شده باشد. این موضوع باعث میشود تا در صورت درخواست ارگانهای مربوطه، بتوان بهسادگی هرچه تمامتر، یک سند خاص را پیدا کرد.
لذا در طول حسابرسی مالیاتی، کلیه اسناد مربوطه، از لحاظ صحت اطلاعات، نحوه ثبت، بایگانی و… مورد ارزیابی قرار میگیرند. مازاد بر این هم صحت گزارشات آماده شده بر مبنای آنها نیز مورد ارزیابی قرار میگیرد تا مبادا اشتباه در آنها موجب بروز هزینههای بیشتری برای شرکت شود.
بررسی و تدوین گزارشات فصلی
گزارشات فصلی را میتوان یکی از صورتهای مالی مهم برای شرکتها دانست که بایستی حداکثر 45 روز پس از پایان فصل مالیاتی، به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه شود. این گزارش شامل تمام هزینهها و درآمدهای شرکت است که باید طبق استاندارد ویژه آماده شود. در این گزارش باید حتماً جزئیات و اطلاعات لازم درج شود. افزون بر این موارد، بایستی در موعد مقرر برای سازمان ارسال شود.
اگرچه این گزارش به خودی خود، هزینه مالیاتی ندارد؛ اما هر گونه دیرکرد یا اشتباه در آن، میتواند هزینههای سنگینی داشته باشد. برای مثال اگر فاکتور یا سندی مربوط به خرید یا فروش را از قلم بیندازید، ممکن است تا یک درصد مبلغ آن جریمه شوید. همچنین اگر در سندها از کد مالیاتی شخص دیگری بهجای خود استفاده کنید، ممکن است تا دو درصد مبلغ آن معامله جریمه شوید. این موضوع میتواند بهسادگی اهمیت این گزارش را نشان دهد.
لذا باید در فرایند تهیه و ارسال آن، دقت کافی به عمل آید. دریافت یک مشاوره مالی و مالیاتی برای حسابرسی این گزارش، میتواند ریسک این جریمهها را به حداقل برساند؛ چرا که به کمک یک متخصص، تمام اجزا و بخشهای آن بررسی شده و سپس برای اداره مربوطه ارسال میشود.
بررسی و تدوین اظهارنامه مالیاتی
اظهارنامه مالیاتی را میتوان بهعنوان یکی از مهمترین ارکان مالیات دانست که تمام مودیان موظف هستند تا در آخر سال مالی ارائه دهند. در واقع این اشخاص باید بر اساس صورتها و دفاتر رسمی شرکت، نسبت به تدوین اظهارنامه اقدام کرده و آن را به اداره مالیات ارائه دهند. ممیزین این اداره هم آن را بررسی کرده و متناسب با آن، در مورد شرکت شما تصمیم میگیرند.
در صورتی که اظهارنامه صحیح و بدون مشکل باشد، مالیات شما بر مبنای آن تعیین میشود. اما چنانچه ممیزین، مشکل یا ناهماهنگی را در آن مشاهده کنند، پرونده شما علی الراس شده و خود ممیزین نسبت به بررسی دفاتر و اسناد شما اقدام میکنند. عموماً در این حالت، مالیاتهایی بیشتر از حالت نرمال تعیین خواهد شد.
برای اینکه از بروز این هزینههای مازاد و البته اتلاف وقت جلوگیری شود، اغلب شرکتها سعی میکنند تا قبل از ارائه اظهارنامههای مالیاتی، آن را زیر نظر یک شرکت معتبر حسابرسی کرده و بدین ترتیب نسبت به شفافیت آن اطمینان حاصل کنند. در واقع این شرکتها میتوانند تمام جنبههای یک اظهارنامه را بررسی و صحت ارقام آن را تأیید کنند.
به همین جهت احتمال علی الراس شدن توسط اداره مالیات به حداقل میرسد. این موضوع در کنار سایر مزیتهای ذکر شده برای حسابرسی مالیاتی، باعث شده تا شرکتهای زیادی در پی آن باشند. در حقیقت دریافت مشاوره مالی و مالیاتی از شرکتهای معتبر نظیر آواک، میتواند تا حد زیادی شرکتها را از گزند مالیاتهای سنگین و مشکلات مربوط به آنها دور کند.
حسابرسی عملیاتی و اجرای روشهای توافقی رسیدگی به صورتهای مالی
حسابرسی عملیاتی یکی دیگر از گونههای حسابرسی مالی است که اهمیت بالایی برای شرکتها دارد. با این حال بسیاری از بنگاههای تازه تأسیس، با آن آشنایی نداشته و اهمیت این بخش را درک نمیکنند. همین عامل هم باعث میشود تا از مزایای منحصر به فرد آن بی نصیب بمانند. ما در ادامه مرور بیشتری بر روی این فرایند ویژه خواهیم داشت.
هدف از حسابرسی عملیاتی چیست؟
اگر بخواهیم به شیوه خلاصه بیان کنیم، باید بگوییم هدف از حسابرسی عملیاتی، صرفه جویی در هزینهها است. در واقع شما به کمک این اقدام میتوانید عملکرد واحدهای مالی شرکت خود را مشخص کرده و میزان بازدهی آنها بسنجید. به همین جهت است که خروجی تمام واحدها و برنامههای مالی بررسی شده و در چارچوب یک گزارش، به مدیران ارشد ارائه میشود.
آنها میتوانند بر مبنای این گزارش، نسبت به حذف یا باقی ماندن یک بخش یا هدف در داخل سازمان خود تصمیم بگیرند. به همین جهت است که این قسمت میتواند از لحاظ برنامه ریزی، اهمیت بسیار زیادی برای شرکتها داشته باشد. البته باید این مورد را خاطر نشان کنیم که قسمتهای مورد بررسی باید بهصورت توافقی بوده و تیم حسابرسی هم اختیارات کافی برای این موضوع داشته باشد. در غیر این صورت خروجی آن چندان مؤثر نخواهد بود.
چه مواردی در حسابرسی عملیاتی بررسی میشود؟
بهصورت کلی در حسابرسی عملیاتی، تصمیم گیریهای مختلفی در رابطه با ساختار کلی شرکت انجام میشود. به عبارتی ممکن است مدیران بخواهند در رابطه با عملکرد واحد مالی، بازاریابی، فروش، برنامههای پیاده شده و… اطلاعاتی را کسب کنند. به همین جهت طبق توافق با یک شرکت مشاوره، اسناد و مدارک مربوط به فرایندهای مالی آن بخش را در اختیار متخصص گذاشته تا آنها را بررسی و نتیجه را در چهارچوب یک گزارش ارائه دهد.
البته باید این مورد را خاطر نشان کنیم که در اکثر مواقع، مدیران ارشد تصمیم میگیرند تا کل فرایندهای شرکت را بررسی کرده و دیدگاه جامعه تری در مورد شرایط به دست بیاورند. عموماً گزارش حاصل از حسابرسی عملیاتی، اهمیت بسیار بالایی برای شرکتها دارد. در واقع مدیران بر مبنای این عملیات، تصمیم گیریهای صحیحتری در مورد اهداف و برنامههای شرکت انجام میدهند. لذا باید انجام آن به تیمهای خبره و باتجربهای سپرده شود که در این زمینه مهارت بالایی دارند.
کارشناسان ما در گروه آواک، میتوانند به بهترین نحو ممکن، حسابرسی عملیاتی لازم برای شرکت شما را انجام داده و گزارشات مدون و کاملی را ارائه دهد. از طرفی تیم ما میتواند به تکیه بر تجربه خود، ریز جزئیات مربوط به هر اقدام را بررسی کرده و دیدگاهی کلی در مورد بخشهای داخلی شرکت به شما بدهد.
ارائه گزارشهای حسابرسی صورتهای مالی شرکت به بانکها جهت دریافت وام و تسهیلات بانکی و افزایش سرمایه
افزایش سرمایه میتواند مانند یک سکوی پرتاب برای هر بیزینسی باشد که در حال توسعه است. به همین جهت هم بوده که مدیران کسب و کارها، علاقه خاصی به آن دارند. دریافت تسهیلات از بانکها را میتوان یکی از شاخصترین و البته بهترین راههایی دانست که میتواند مسیر افزایش سرمایه را تسهیل کند.
در واقع آنها میتوانند طبق اهداف مالی خود، از بانکها و مؤسسات مالی مختلف، نسبت به دریافت وام و تسهیلات اقدام کنند. البته این موضوع به شرطی است که آنها بتوانند گزارشها و صورتهای مالی خود را آماده کرده و در اختیار بانک قرار دهند.
اهمیت حسابرسی برای دریافت تسهیلات از بانک
طبق بخشنامه داخلی بانکها، باید اسناد مالی و مالیاتی هر شرکت مورد حسابرسی قرار گرفته و نتیجه آن در اختیار بانکها قرار گیرد. چنانچه این موضوع به تأیید بانکها رسیده و فاقد اشکال یا نقص ماژور باشند، میتوانند نسبت به دریافت وام و تسهیلات اقدام نمایند. به عبارت سادهتر، عملاً بدون یک حسابرسی دقیق و مطمئن، نمیتوان شرایط لازم برای دریافت تسهیلات را فراهم کرد.
افزون بر این موارد، هر بانک فرمت مورد تأیید و خاص خود برای حسابرسی و دریافت گزارشات آن را دارد که بایستی بر این مبنا ارسال شود. همچنین بانکها بیشتر بر روی بخشهای خاصی مانند میزان دارایی، عملکرد مالی سال گذشته، سود حاصله و… تمرکز دارند. لذا اگر حسابرسی صورت گرفته بتواند تمرکز بیشتری بر روی بخشهای ذکر شده داشته باشد، بهاحتمال زیاد شانس دریافت تسهیلات هم بیشتر میشود.
با این حال بخش زیادی از شرکتها به دلیل نداشتن نیروی متخصص در این زمینه، حسابرسیهای ناکارآمدی را انجام داده و گاها اسناد ناقصی را برای بانکها ارسال میکنند که باعث میشود تا فرایند دریافت تسهیلات دچار مشکل شود. به همین جهت دریافت مشاوره مالی و مالیاتی از یک گروه متخصص، میتواند بهترین راه چاره باشد.
ما در گروه حسابداری آواک سعی کردهایم تا بهترین خدمات را در این حوزه ارائه دهیم. به همین جهت است که طی جلسات مشاوره، اهداف و نیازهای شما از دریافت تسهیلات بررسی شده و سپس تمام اسناد و مدارک مورد نیاز حسابرسی میشوند. نتیجه این حسابرسی در قالب فرمت مورد نظر بانک ارائه خواهد شد. این موضوع در کنار دقت و تجربه اعمال شده در روند کار، میتواند شانس دریافت شما برای تسهیلات را افزایش دهد.
مشاوره حسابرسی صورتهای مالی
صورتهای مالی را میتوان بهعنوان یکی از مهمترین گزارشات حسابداری در داخل شرکتها دانست. این صورتهای مالی میتواند شامل صورت وجوه نقد، ترازنامه، صورت سود و زیان و… باشد. هر یک از این گزارشات برای امور خاصی آماده شده و میتواند تأثیر زیادی در تعیین اهداف مالی شرکتها داشته باشد.
افزون بر این موارد، بسیاری از ارگانهای دولتی هم شرایط و ضوابط ویژه کسب و کار شما را بر اساس این صورتهای مالی تعیین میکنند. این موضوع باعث شده تا اهمیت آنها به طرز چشمگیری افزایش پیدا کند.
با وجود این اهمیت، اما باز هم هرساله مشکلات و اشتباهات مختلفی در این گزارشها رخ میدهد که میتواند عواقب مختلفی برای شرکتهای مربوطه به همراه داشته باشد. برای مثال هرگونه اشتباه در محاسبات، میتواند نتیجه نهایی صورت سود و زیان را تغییر داده و زمینهساز تصمیمهای اشتباه شود.
به همین جهت است که اغلب شرکتهای بزرگ، از گروههای فعال برای مشاوره مالی و مالیاتی استفاده کرده و حسابرسی این صورتهای مالی را به آنها میسپارند. این موضوع میتواند تا حد زیادی ریسک اشتباه را به حداقل برساند.
حسابرسی صورتهای مالی شامل چه اقداماتی است؟
مهمترین وظیفه یک حسابرس صورتهای مالی، شناخت تک به تک صورتهای مالی و اجزای آنها است. برای مثال آنها باید بدانند که ترازنامه بایستی چه استانداردها و الزاماتی داشته باشد. افزون بر این موارد، باید اجزای هر کدام از آنها را هم بهخوبی درک کنند. پس از این کار باید به کنترل تمامی بخشها پرداخته شود. این اقدام با تأیید وجود و ارزشیابی آنها صورت میگیرد.
یعنی باید اقلام و اسناد درج شده در داخل این گزارشها را از حیث موجودیت بررسی کنند. پس از آن باید اعداد و محاسبات صورت گرفته در داخل صورت مالی بررسی شده و از لحاظ صحیح بودن کنترل شوند. بررسی استاندارد رعایت شده و موارد مربوط به آن هم فاکتور دیگری است که باید در این فرایند به آن توجه شود. مجموع این اقدامات در کنار همدیگر، باعث میشود تا ریسک اشتباهات در صورتهای مالی به حداقل حالت ممکن برسد.
در نظر داشته باشید که ممکن است حسابرسی، بهصورت داخل یا خارج سازمانی باشد که در هر دو حالت، شرایط مختص به خود را دارد. مازاد بر این، هر دو مورد از حسابرسیها، با هدف خاصی انجام میشود. به همین جهت باید تمام نکات و الزامات مرتبط با آنها را رعایت کرد. این مورد باعث میشود تا دقت و وسواس مرتبط با آن افزایش پیدا کند. ما در گروه حسابداری آواک، میتوانیم هر گونه مشاوره مالی و مالیاتی لازم در این زمینه را خدمت شما ارائه داده و نیازهای شما در این حوزه را برطرف سازیم.
مشاوره حسابرسی داخلی
همان گونه که اشاره کردیم، حسابرسی اسناد به دو شیوه داخلی و خارجی انجام میشود. در این فرایند، عملکرد واحد مالی شرکت مورد بررسی قرار میگیرد. به عبارت سادهتر، اسناد و مدارک آماده شده توسط آنها مورد حسابرسی قرار گرفته و میزان عملکرد بخشهای مختلف آن مشخص میشود. این روش عموماً توسط حسابرس خود شرکت انجام میشود. به همین منظور هم باید شخص مورد نظر، به تمام اسناد و مدارک داخلی شرکت دسترسی داشته باشد.
طی این فرایند، باید تمام اسناد و مدارک مالی شرکت بررسی شود. پس از آن نتیجه در قالب یک گزارش، به مدیریت ارائه میشود. این گزارش میتواند عملکرد بخشهای مختلف را تعیین کرده و بازدهی و کارایی آن را مشخص سازد. به همین جهت تأثیر بسیار زیادی در چینش بخشهای مختلف و صرف بودجه برای آنها دارد.
در نظر داشته باشید که میتوان این حسابرسی را هم بهصورت خارج سازمانی ارائه داد. در این روش یک شرکت یا تیم خارج سازمانی، گزارشها و عملکردهای خارجی شرکت را مورد ارزیابی قرار داده و میزان صحت اطلاعات آنها را بررسی میکند. این فاکتور میتواند سطح کارایی استانداردها و فرایندهای مالی در یک شرکت را مشخص سازد. در نظر داشته باشید که حسابرسی، یک نوع الزام قانونی است که باید دست کم سالی یک بار انجام شود.
اقدامات مورد نیاز در فرایند حسابرسی داخلی
برای اینکه بتوان فرایند حسابرسی داخلی را بهخوبی انجام داد، باید مجموعهای از اقدامات و الزامات مهم را به انجام رساند. مهمترین مورد کنترل بودجه است. در واقع هر ساله شرکتها، بودجه خاصی را برای فرایندهای اداری و پیشبرد اهداف خود لحاظ میکنند. این بودجه در طول سال، برای اهداف مختلفی هزینه میشود. هر گونه هزینه مازاد و بلااستفاده با آن، میتواند منجر به کسر بودجه یا مشکلات مالی دیگر شود. لذا یک حسابرس داخلی باید در گام اول، بودجه و هزینه کرد آن را کنترل کند.
بررسی داراییهای نقدی و مطابقت آنها با اسناد و مدارک موجود، یکی دیگر از اقداماتی است که باید در فرایند حسابرسی داخلی انجام شد. در واقع باید وجوه موجود در صندوق و بانکها، بهصورت پیوسته بررسی و با صورتهای مالی مطابقت داده شود. هر گونه ناهماهنگی در این بخش، میتواند مشکلات مالی بیشتر را برای شرکت به دنبال داشته باشد. به همین جهت است که باید بهصورت دورهای، این فاکتور مورد ارزیابی قرار گیرد.
حساب هزینه کرد شرکت، مانند خریدها یا حقوق و دستمزد شرکت هم موضوع دیگری است که باید حسابرس داخلی آن را مورد ارزیابی قرار دهد. در واقع باید تمام هزینههای جاری و صورت گرفته شرکت بررسی و با فاکتورهای آن مطابقت داده شود. این موضوع میتواند مانع از اختلاس یا دزدی در یک شرکت شود.
بررسیهای مربوط به انبارداری هم یکی دیگر از اقداماتی است که باید در پروسه حسابرسی داخلی انجام شود. در واقع یکی از مهمترین بخشهایی که امکان اشتباه در آن وجود دارد، فرایندهای مربوط به حسابداری است. کنترل اقلام ورودی و خروجی، موجودیهای هر بخش و… از جمله مواردی است که باید بهصورت دستی درج شده و در نهایت هم با شرایط کلی مقایسه شوند. همین عامل هم باعث شده تا به یکی از مهمترین وظایف حسابرس داخلی تبدیل شود.
تنوع در این مسئولیتها باعث شده تا این فرایند، پیچیدگی نسبتاً زیادی داشته باشد. به همین جهت است که اغلب شرکتهای بزرگ، تمایل دارند تا آن را برون سپاری کرده و به یک شرکت متخصص ارائه دهند. شکی نیست که در این حالت تمام فاکتورها و فرایندها، بدون در نظر گرفتن موقعیت افراد و بهصورت بیطرفانه انجام میشود. ما در گروه حسابداری آواک، میتوانیم کلیه خدمات مربوط به حسابرسی داخلی و مشاوره مالی و مالیاتی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم.
بررسی اجمالی صورتهای مالی
بدون شک شما هم تا به این لحظه، با اهمیت صورتهای مالی در داخل شرکتها آشنا شدهاید. در حالت کلی انواع مختلفی از صورتهای مالی در هر شرکت وجود دارد که از جمله آنها میتوان بهصورت وجوه نقد، صورت سود و زیان و… اشاره کرد. هر کدام از آنها اطلاعات خاص خود را داشته و برای امور ویژهای استفاده میشوند.
به همین جهت است که نقشی کلیدی در تصمیم گیریهای شرکت و البته بقای آن دارند. لذا هرگونه اشتباه و خطا در آنها میتواند عواقب و مشکلات بسیار بزرگی را برای یک شرکت به دنبال داشته باشد. به نحوی که گاها اشتباهات فاحش در این بخش، میتواند زیانهای مالی گستردهای را برای شرکت به بار بیاورد.
بررسی اجمالی صورتهای مالی، یکی از راهکارهای رایجی است که میتواند ریسک این اشتباهات را به حداقل برساند. در واقع شرکتها میتوانند با کمک گرفتن از تیمهای متخصص در این زمینه، تا حد زیادی از شر خطاهای موجود در این صورتهای مالی در امان بمانند.
الزامات بررسی صورتهای مالی
قبل از اینکه بخواهید فرایند بررسی صورتهای مالی خود را به پرسنل یا شرکت دیگر بسپارید، باید ابتدا با الزامات آن آشنایی داشته باشید. در واقع هدف از بررسی صورتهای مالی، کنترل تمام اقلام و بخشهای ثبت شده در داخل این گزارشها است. به عبارتی باید هر صورت مالی، از لحاظ همخوانی با استانداردهای آن بررسی شود.
این موضوع در نوع فرمت، شیوه ثبت اطلاعات و خروجی آن نقش دارد. برای مثال صورت وجوه نقد نشان میدهد که پول از چه کانالهایی وارد شرکت شده و برای چه اموری استفاده میشود. به همین جهت باید تمام موارد و الزامات آن رعایت شود؛ چرا که این صورت مالی میتواند مانع از دزدی و اختلاس در داخل یک شرکت شود.
با این حال، دستکاریهای عمدی در داخل این صورتهای مالی، میتواند شفافیت لازم را سلب کرده و زمینهساز سرقت وجوه یا پوشش خطاهای انسانی آن شود. این در حالی است که دریافت یک مشاوره مالی و مالیاتی یا بررسی اجمالی صورتهای مالی، میتواند بهسادگی هرچه تمامتر این مشکلات را شفاف کرده و مانع از هزینههای مازاد در داخل شرکت شود.
چرا ما را انتخاب کنید؟
مورد اعتماد برخی از معتبرترین برندها…
من در مدتی که مجموعه آواک رو در کنار مجموعه خودمون داشتیم دغدغه مالی و مالیاتی نداشتم و ممنونم از مدیریت مجموعه آواک
من در مدتی که مجموعه آواک رو در کنار مجموعه خودمون داشتیم دغدغه مالی و مالیاتی نداشتم و ممنونم از مدیریت مجموعه آواک
من در مدتی که مجموعه آواک رو در کنار مجموعه خودمون داشتیم دغدغه مالی و مالیاتی نداشتم و ممنونم از مدیریت مجموعه آواک
من در مدتی که مجموعه آواک رو در کنار مجموعه خودمون داشتیم دغدغه مالی و مالیاتی نداشتم و ممنونم از مدیریت مجموعه آواک